Лондонські(англійські) штори, майстер-клас з пошиття

londonskaya_shtora_011-1

Сучасні лондонські штори особливо нічим не відрізняються від тих, що висіли в світських лондонських вітальнях кілька століть назад. Тканина, візерунки і система управління залишилися практично незмінні. Знатні англійці прикрашали свої вікна саме такими шторами, які закривали їх від сторонніх очей.

У піднятому стані лондонські штори утворюють гірлянду, перехоплену з боків складками в формі бантів. Плавний вигин лінії у внутрішній складці, на відміну від звичайних прямокутних штор, надає кімнаті трохи романтизму, легковажності, аристократизму й вишуканості. Так, щоб гості, відвідавши вашу вітальню, спальню або кухню, відчули себе як в кращих лондонських салонах.

 

londonskaya_shtora_015-650x867

londonskaya_shtora_024

londonskaya_shtora_026

londonskaya_shtora_028-650x537

londonskaya_shtora_032

londonskaya_shtora_038Лондонські штори, майстер-клас з пошиття.

Визначаємо кількість складок – на кожну з них потрібно 30-35 см по ширині, виходить, що на дві складки нам буде потрібно до довжини самого карниза приплюсувати близько 70 см, а на три і всі 105. Якщо є бажання зробити більш пишні складки, треба закладати 40-45 см. Приклад: на вікно шириною 2 м з трьома складками знадобиться 200 + (30 або 35, або 40х3) см. При цьому, від боків до першої складки відступ повинен бути не менше 15 см, щоб не оголювалися відкоси при зібраному стані штори.

londonskaya_shtora_088Схема пошиття лондонськоїй штори.

Розмітка – відміряємо 15 см на відступ і милом або крейдою креслимо вертикаль, якщо сама складка буде 30 см, то намічаємо її середину через 15 см, ще через 15 сммежу,  і т. д. по ширині до кінця. Закладаємо матеріал по розмітці зліва і справа до наміченого центру по верхньому і нижньому краях, закріплюємо горизонтальними стібками. Для вікна кухні  можна підібрати біліше легку, алеяскраву  тканину для штори На верхній зріз пришиваємо другу частину стрічки велкро.

Кільця. По центру кожної з складок потрібно пристрочити готову стрічку і пришити кільця на відстані 15-20 см одна від одної і відступивши від низу на 5-7 см.Продягаємо  в пришиті кільця шнури з нейлону. Їх довжина повинна виходити з розрахунку довжини штори  на  2, плюс довжина планки. Кожен шнур складається навпіл, центр зав’язується на нижньому кільці, а сам він протягується в інші колечка вгору, в тому числі і в отвори саморізів. Кінці шнурів виводяться праворуч по кільцях по горизонталі і кріпляться в кільці останнього шурупа, куди надягають красиве шторне кільце. Садимо готову штору на карниз.

Порада! Щоб штора виглядала ще красивіше, на нижній край часто пришивають однотонну бахрому або канти.

Найпростішу версію пошиття лондонської штори ми розглянули, але є і більш складні версії:

З використанням псевдорозрізів – всередину кожного розрізу підшивається однотонна або контрастна тканина, яка при розходженні  буде давати ефект віяла.

Штора з напівкруглими складками- «буфами». З чотирма складками і зафіксованим бічним краєм. Чим глибше передбачається складка, тим пишніше буде виглядати штора. Виходячи з її вигляду, використовуються різні кріплення – вони або драпіруються віялом з фалд, або використовується шнур. Для британських штор з підвісом використовується спеціальний гачок, який монтують в стіну, він добре утримує шнур.
Джерело: http://happymodern.ru/londonskaya-shtora/

londonskaya_shtora_043

londonskaya_shtora_056-650x985

londonskaya_shtora_063-650x871

londonskaya_shtora_068-650x977

londonskaya_shtora_070-650x509

londonskaya_shtora_071 londonskaya_shtora_083 shtorii10