Як візуально розширити вузьку кімнату?

Як візуально розширити вузьку кімнату?kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu12
Розширити вузьку кімнату можна досить простими засобами, не вдаючись до будівельних робіт. Що ж робити, якщо вам дісталася кімната неідеальних пропорцій? Прийматися за їх «виправлення» потрібно вже на етапі ремонту та оздоблення.

Візуально розширити вузьку кімнату допоможуть елементи, що спрямують погляд «поперек» простору. Підлогове покриття, яке має виражені смуги, наприклад, ламінат або лінолеум з малюнком, краще направляти уздовж короткої стіни або під кутом. Укладені уздовж довгої стінки такі покриття ще більше звузять приміщення. Інший варіант – використання однотонного покриття, наприклад, ковроліну, лінолеуму без малюнка, пробки.

kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu9

kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu14
Покриття стін також допоможе розширити вузьку кімнату. Сміливо використовуйте горизонтальну смужку на торцевих поверхнях. Широкі смуги і вміло підібрані кольори допоможуть підсилити ефект розширення.

kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu15
Як варіант, спробуйте пофарбувати короткі стіни в яскраві, соковиті кольори, а довгі – в нейтральні, або використовуйте на них шпалери з малопомітним малюнком. Такий прийом допоможе «стиснути» кімнату в потрібному напрямку, вона стане більш «квадратною».

kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu2

varianty-kombinirovaniya-oboev-dlya-sten23
Стельові балки, паралельні коротким сторонам приміщення, також допоможуть сприймати його інакше, візуально розширити вузьку кімнату. Вони можуть бути чисто декоративними, виконаними з гіпсокартону. Дуже доречно таке рішення в популярному сьогодні середземноморському стилі оформлення житла.

kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu11

kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu4
Спробуйте відмовитися від стандартного прямокутного простору. Наприклад, підвісна стеля нестандартної форми може змінити зовнішній вигляд і розширити вузьку кімнату. Забарвлення стін не площинами, а фігурними елементами підтримає цей ефект. Але такі складні варіанти оформлення краще довірити професійним дизайнерам.

kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu7

kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu10
Якщо займатися ремонтом ви не плануєте, а візуально розширити вузьку кімнату хочеться, можна скористатися простими і доступними кожному прийомами.

По можливості приберіть меблі від довгих стін, не бійтеся ставити елементи обстановки поперек, наприклад шафу в кінці короткої стіни або розмістіть меблі біля стіни з вікном – можна поставити письмовий стіл, це функціонально зручно і дозволяє візуально розширити вузьку кімнату.

kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu8
Розділіть загальний об’єм на функціональні зони за допомогою стелажа, відкритого з обох сторін і розміщеного перпендикулярно до довгої стіни – такий прийом дозволить роздрібнити простір і виправити невигідні пропорції.

varianty-zonirovaniya-v-interere6

varianty-zonirovaniya-v-interere12
Грайте світлом. Від стандартної люстри в центрі стелі краще відмовитися. Розширити вузьку кімнату допоможуть світильники-споти, розміщені в центрі стелі, якщо їх світло направити на стіни.

kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu1
Повісьте на торцеву стіну картину, ефектний постер або великий декоративний елемент (наприклад, годинник з великим циферблатом), це приверне увагу, інші стіни повинні бути в нейтральних тонах.
kak-vizualno-rasshirit-uzkuyu-komnatu3