10 найнесподіваніших способів застосування харчової соди, про які варто знати

10 найнесподіваніших способів застосування харчової соди, про які варто знатиBaking-Soda-3

Харчова сода може бути не тільки відмінним розпушувачем тіста. Вона допоможе заощадити масу коштів і сил, якщо знати альтернативні способи її використання.
1. Освіжувач повітря

Baking-Soda-1

Освіжувач повітря

Якщо в холодильнику з’явився неприємний запах, то швидко виправити ситуацію можна, якщо поставити в дверцята відкриту пачку харчової соди.

2. Педикюр

Baking-Soda-2

Педикюр
Якщо харчову соду додати в теплу воду, то вона допоможе не тільки розм’якшити мозолі, але і вилікувати грибкові захворювання.

3. Вогнегасник

Baking-Soda-0

Вогнегасник
Добре б тримати біля плити відкриту пачку соди, вона допоможе впоратися з вогнем, якщо раптом спалахне жир.

4. Плямовивідник

Baking-Soda-4

Плямовивідник
Якщо змішати в рівних пропорціях засіб для миття посуду, соду і перекис водню, то вийде відмінний плямовивідник, здатний впоратися з будь-якими плямами.

5. Засіб для чищення килимів

Baking-Soda-5Засіб для чищення килимів
Перш ніж пилососити, варто розсипати трохи соди по килиму і залишити її на кілька хвилин. Це допоможе не тільки очистити його, а й освіжити.

6. Освіжувач рота

Baking-Soda-6Освіжувач рота
Щоб освіжити ротову порожнину, потрібно просто змішати соду з водою і почистити зуби.

7. Засіб для чищення матраців

Baking-Soda-7Засіб для чищення матраців
Щоб освіжити і почистити матрац, потрібно відкрити пачку соди, накапати в неї 10-20 крапель улюбленого ефірного масла, закрити і потрясти. Тепер всю пачку потрібно висипати на матрац і приступити до «масажу». Після цього залишити на годину, а потім пропилососити.

8. Пілінг

Baking-Soda-8Пілінг
Найніжніший скраб для шкіри – на три частини харчової соди взяти одну частину води і ніжно помасажувати обличчя, руки, ноги.

9. Освіжувач взуття

Baking-Soda-9

Освіжувач взуття
Спортивне взуття не завжди відрізняється «смачним» запахом. Якщо всередину насипати трохи соди, то вона вбере неприємний запах. Перед тим як взуватися, просто витрусити.

10. Засіб для чищення унітазу

Baking-Soda-10 (1)Засіб для чищення унітазу
Унітаз засяє як ніколи, якщо приготувати для нього особливий чистячий засіб, який видалить всі плями і подарує свіжість. Для цього знадобиться 0,5 ст. соди, по ¼ ст. мила на оливковій олії, оцту і перекису водню, 10 крапель ефірного масла, 1 ст. гарячої води.

Джерело: http://www.novate.ru/blogs/300116/34809/