50 яскравих і креативних прикладів сучасних засклених терас (фото)

Багато хто прагне насолодитися останніми сонячними теплими днями, яких стає катастрофічно менше, організовуючи вечірки, присвячені прощанню з літом. Але є й ті, хто реконструює своє житло, застосовуючи особливі прийоми декору, обладнує засклені тераси. Вони не тільки збільшують площу житла і роблять його стильним, але й створюють додаткове місце для відпочинку. Пропонуємо познайомитися з 50 найкращими прикладами терас, які обов`язково надихнуть на зміни в будинку.

1. Прекрасний вид з вікна

 

Засклена тераса з прекрасним видом на околиці

Тераса з видом на озеро

Тераса в рустикальному стилі

Кожен уявляє ідеальну терасу по-різному – скільки людей, стільки й думок, але засклена тераса з прекрасним видом на околиці задовольнить всіх. Тераса з сучасним дизайном, великими вікнами, які забезпечують заспокійливу атмосферу завдяки денному світлу і чудовому виду на гори або ліс. Це просто мрія.

Тераса з видом на узбережжя

Тераса від Andrew T Boyne Architect

Тераса з каміном

Тераса від Catherine Gallon et Hugues Sitoleux

Тераса від Elliott + Elliott Architecture

Ті, кому пощастило з прекрасним краєвидом, обов’язково захочуть, щоб з тераси був вихід у двір або до басейну. Якщо мова йде про квартиру в Нью-Йорку чи Сан-Франциско, то вид на хмарочоси або міст Золоті ворота – теж не погана альтернатива.

2. Сонце, тінь і стеля

Тераса від Tollot & C

Камінь і скло на терасі

Оригінальна стеля тераси

Скляна стеля на терасі

Якщо в основній частині будинку стеля банальна і нудна, то на терасі можна дати волю фантазії. На ній може бути будь-яка стеля, навіть повністю зі скла. Все залежить від фінансових можливостей, погодних умов регіону, естетичних вимог, кількості денного світла, можливостей опалення.

Тераса від C7 Architects

Тераса від ID Studio Interior Design

Тераса від Wordsworth Design

Різні зони на терасі

Тераса поруч з басейном

Скляний або частково скляний дах забезпечить максимальний доступ денного і сонячного світла, а, значить, на терасі буде затишно. Цей прийом підійде в регіонах з прохолодним кліматом, де влітку температура повітря не буває вище 20-25 градусів. Сучасний дизайн дозволяє також для стелі використовувати такі природні матеріали, як дерево, бамбук, березу, в такому випадку тераса набуває іншого шарму.

3. Скло

Їдальня і вітальня на терасі

Скляна тераса

Зелень на терасі

Стильна тераса в Лондоні

Теплиця і тераса – це різні речі, але можна використовувати технології будівництва теплиць при обладнанні засклених терас, якщо це естетично і функціонально. Якщо подобається така ідея, вона відповідає смакам і вимогам, сміливо можна її використовувати.

Тераса за склом

Тераса від Feldman Architecture

Максимум сонця через скляний дах

Тераса від Cantifix

Тераса з каміном

Для забезпечення відокремленості можна поєднувати скляну стелю і стіни з дерев’яними панелями, елементами з каменю чи цегли, а також і панелі з непрозорим склом. Не зайвими будуть штори, які вечорами забезпечать спокій, а в жаркі дні вбережуть від спекотного сонця. Також варто використовувати для декору живі квіти в горщиках, які теж можуть створювати тінь і затишок.

4. Камін і вентилятор

Тераса з каміном

Кам'яний камін на дерев'яній терасі

Тераса в азійському стилі

Тераса з каміном від LDa Architecture & Interiors

Велика сучасна світла тераса змінить весь будинок. Саме на таких терасах симпатично виглядатиме камін з каменю, крім того, він може стати сполучною ланкою інтер’єру і виду з вікна.

Тераса від Sagatov Design-Build

Sunroom-55

Тераса від Refined LLC

Тераса від KCS Construction Qld

Затишна зона відпочинку на терасі

Використання каміна дозволить проводити з сім’єю час на терасі навіть взимку або організовувати романтичні вечори. Крім каміна, можна встановити ще й стельовий вентилятор, який дозволить комфортно почувати себе на терасі в будь-який час року.

5. Декор

Вітальня на терасі

Яскравий інтер'єр тераси

Засклена тераса з американського чорного горіха

Тераса від AIA Maryland

При декоруванні тераси варто використовувати меблі, характеристики яких дозволяють стійко витримувати прямі сонячні промені. На терасі в затемненому місці можна також поставити стіл і своє улюблене крісло, щоб організувати затишне містечко для читання.

Тераса від Studiovert Design

Тераса від Your Design Envy

Тераса від Chris Dyson Architects

Тераса від Duffy Design Group

На щастя, сучасні підходи до дизайну таких приміщень дуже різноманітні і більшість з них дозволяє використовувати такі природні матеріали, як бамбук, джут і т.д., які з успіхом застосовують і для організації відкритого патіо.

Джерело http://vsviti.com.ua/collections/45054