65 ідей новорічних іграшок з паперу своїми руками: створюємо свято в домі

Новорічні іграшки своїми руками не тільки заощадять бюджет, а ще й з гідністю послужать прикрасою вашої ялинкиNovogodnie_igrushki_71-650x650
Якщо витрати на новорічну атрибутику не входить у ваші плани, то новорічні іграшки з паперу своїми руками стануть для вас виходом з ситуації. Крім того, такий оригінальний подарунок на ялинку запам’ятається надовго.

Novogodnie_igrushki_01-650x743

Novogodnie_igrushki_53-1-650x979

Novogodnie_igrushki_76-650x433Чудові шишки з картону прекрасно будуть виглядати на вашій зеленій красуні
Якщо зробити іграшки своїми руками зі скла, порцеляни, бісеру, то це займе багато часу і зажадає певних навичок. На цьому тлі іграшки з паперу – простий варіант, який можна зробити разом з дитиною і повісити  на ялинку. Наведемо покрокові схеми виготовлення таких виробів своїми руками.

Novogodnie_igrushki_04-650x433 (1)Виготовлення новорічних прикрас з паперу не займе багато часу і не вимагає певних навичок
Новорічні кулі з паперу +2016

Для виготовлення цієї прикраси на ялинку своїми руками вам знадобиться мінімум матеріалів. Тут головне – терпіння і спритність рук. Не турбуйтеся, якщо відразу у вас не вийде іграшка, як на фото – такі прикраси вимагають певної вправності, яка прийде з часом. Тому відразу налаштуйтеся, що перші іграшки вийдуть не самими акуратними. Зате результат перевершить всі очікування і виправдає ваші зусилля!

Novogodnie_igrushki_06Плетені ялинкові кулі з паперу
Новорічні кулі з паперу 2016: робимо трафарети

Отже, для того, щоб зробити своїми руками цей новорічний шедевр на ялинку необхідно виконати наступну послідовність дій:

Роздрукуйте на принтері трафарет. Ми пропонуємо використовувати такі малюнки:

Novogodnie_igrushki_11-1-650x459

Novogodnie_igrushki_09-1-650x459

Novogodnie_igrushki_10-1-650x459

Потім візьміть щільні аркуші кольорового паперу і обведіть олівцем трафарет.
Порада! Якщо дозволяє принтер, трафарети можна роздруковувати відразу на кольоровому папері. Це заощадить час і сили.
Акуратно виріжете деталі майбутньої іграшки.
Отримані заготовки розташуйте у формі квітки. Центр скріпіть вирізаним з кольорового паперу кружечком, міцно приклеївши його, як показано на фото.

Скріплення заготовок у вигляді квітки
Новорічні кулі з паперу-2016: основна робота

Для виконання подальшої роботи буде потрібно спритність рук.

Найвідповідальніший і цікавий крок – плетіння. Для цього послідовно вплітає одну смужку в іншу, як показано на фото.

Novogodnie_igrushki_21Процес плетіння кулі
Порада! Використовуйте папір різних кольорів, щоб іграшка вийшла цікавішою і яскравішою. А щоб при плетінні іграшка не розпадалася, скористайтеся білизняними прищіпками.

Novogodnie_igrushki_22-650x452Щоб конструкція не розпадалася можна скористатися білизняними прищіпками

Novogodnie_igrushki_25-650x455Коли ви майже закінчили плетіння, то склейте кінці паперових стрічок.
У тій частині кулі, куди ви приклеювали  кружечок(див. Крок один) зробіть невеликий проріз у вигляді лінії. Вставте в нього гарну стрічку і приклейте її клеєм. Попередньо її краще обпалити, щоб вона зберегла свій первісний вигляд.

Novogodnie_igrushki_44-650x762Декор куль скрученими паперовими трубочками виглядає дуже ефектно
Оригінальні новорічні іграшки з паперу нового 2016 готові! Використовуючи різні трафарети і кольору, можна домогтися створення самих різноманітних куль.
Цікаві новорічні іграшки з паперу для святкування 2016 можна зробити і у формі ліхтариків. Цей варіант новорічної прикраси прийшов до нас ще від наших бабусь і був популярний в ті часи, коли іграшки було важко відшукати у продажу. Ліхтарик ще більш простий у виготовленні, ніж попередня іграшка. До процесу його створення можна залучити навіть дитину.
Чарівні світильники

Novogodnie_igrushki_89-650x953Чудові китайські ліхтарики з паперу
Світильники для нового 2016 можна зробити з підручних матеріалів. Для цього вам знадобляться лише ножиці, клей і кольоровий папір або упаковка картону:

Візьміть два аркуші: один жовтого кольору, другий – контрастного, наприклад, фіолетового. Виріжете два прямокутники. Жовтий – розміром 100х180, фіолетовий – 120х180 (з міліметрах).
Візьміть жовтий прямокутник і склейте його краї у формі трубочки. Далі відкладіть його і приступайте до фіолетової частини. Слід скласти листок навпіл і зробити надрізи ножицями, залишивши місце по краях. Також склеюємо у формі трубочки, як і жовтий аркуш паперу або картону. На фото показано, як зробити ліхтарик червоного кольору. Послідовність дій аналогічна.
Якщо ви все вирізали акуратно, то жовта трубочка повинна увійти у фіолетову. При цьому її необхідно просовувати не до кінця. Її краєчок потрібно змастити клеєм, і лише потім вставляти жовтий ліхтарик у фіолетову трубочку повністю. Те ж саме потрібно зробити і з іншого її боку. Злегка підтягніть вгору фіолетову частину, щоб звільнити жовту. Намажте її клеєм. Так ви зафіксуєте жовтий лист у фіолетовому.
Щоб ліхтарик вийшов більш реалістичним, слід зробити ручку. Виріжете для цього з фіолетового паперу або картону вузьку смужку і приклейте її до ліхтарика.
Ваш чарівний ліхтарик готовий. Це один з найпростіших виробів, з ним може  впоратися навіть дитина.

Novogodnie_igrushki_66-650x498Виготовлення паперового ліхтарика

Зірочка 3D з паперу30_result-1-650x488

Ще одна популярна іграшка на новорічній ялинці для зустрічі 2016 року – зірка. Рідкісна ялинка обходиться без неї. Ця іграшка і ефектна і проста у виготовленні. Для цього вам знадобляться ті ж матеріали, що і при виготовленні попередньої прикраси. Залишиться додати тільки нитку.

Novogodnie_igrushki_05Зірочка 3D
З кольорового паперу потрібно вирізати два квадрати розміром 10х10. Можете використовувати свою фантазію в повному обсязі: ваші зірочки не обов’язково повинні бути жовтими. Використовуйте фіолетовий, червоний, синій, рожевий кольори! І ваша ялинка заграє різними фарбами.
Зробіть на аркуші кольорового паперу два рази навпіл згини, а потім дві складки по діагоналі.
Зробіть на краях паперу невеликі надрізи і складіть в куточки (як показано на фото).

740_espacebuzz54917f4a3e2ae-650x488Виготовлення зірочки 3D
Склейте куточки по центру, залишаючи ту частину що залишилась  вільною (це додасть майбутній зірці обєму). У вас повинні вийти своєрідні промінчики.
Порада! Притримуйте куточки при склеюванні пальцем. Так вони краще склеяться.
Повторіть процедуру з другим листом кольорового паперу.
Склеюємо дві половини зірки в одну. Не забудьте покласти між ними край стрічки, за який ви повісите зірку на ялинку.
Дайте зірці час висохнути. Це займе близько 20 хвилин.
 

Novogodnie_igrushki_80-650x649Красиві п’ятикутні об’ємні зірочки
Часто новорічний декор своїми руками по красі перевершує куплені прикраси
 Novogodnie_igrushki_61-650x975Чудові вінтажні зірочки

Дід мороз на ялинку

Ще один варіант сувеніру, який відмінно розвиває дитячу творчість! Він хороший ще й тим, що його можна використовувати не тільки як новорічну прикрасу на ялинку, але і приклеїти на листівку.

41_result-650x275Дід Мороз з паперу
Вам знадобляться:

кольоровий папір (у нашому варіанті на фото – червоний, зелений, бежевий і білий і чорний, але ви можете використовувати будь-який залежно від вашої фантазії) або упаковку картону;
ножиці;
клей;
нитки / стрічечки;
циркуль.
 Novogodnie_igrushki_59-1Красивий сніговик своїми руками
Novogodnie_igrushki_55-650x650 Новорічна ялинка, прикрашена прекрасними паперовими птахами
З червоного паперу виріжете півколо. Це буде шапка Діда Мороза.
З бежевого паперу виріжете півколо такого ж діаметру, як і з червоного. Якщо приєднати одне півколо до іншого, має вийти коло.
З білого паперу виріжете кружечки однакового діаметру. Це – борода Діда Мороза. Також один кружечок можна використовувати для прикраси на його шапці. З цього ж паперу виріжете вузьку довгу смужку.
Виріжете коло з червоного паперу і невеликі два кружальця з чорного. Це будуть ніс і очі Діда Мороза.
Склейте разом всі отримані деталі, як показано на фото. Ви можете зробити відразу кілька Дідів Морозів, щоб їм було веселіше на ялинці. До маківки їх шапочок прикріпіть нитки. Оригінальна новорічна прикраса готова!  А якщо Діда Мороза наклеїти на зелений папір, то це стане відмінною листівкою, яка порадує близьких і друзів.
Novogodnie_igrushki_74-650x908Прикраса з паперу у вигляді ялинки
Novogodnie_igrushki_84-650x862Чудові ялинкові кулі своїми руками
 Novogodnie_igrushki_46-650x435Новорічні іграшки з листівок

Отже, новорічні іграшки з паперу своїми руками – оригінальне рішення на вашу ялинку.  З такими іграшками ви відмінно зустрінете новий 2016 рік. Сподіваємося, що наші схеми і фото вам допомогли.

Novogodnie_igrushki_15 Novogodnie_igrushki_16 Novogodnie_igrushki_20 Novogodnie_igrushki_23 Novogodnie_igrushki_24 Novogodnie_igrushki_26 Novogodnie_igrushki_27 Novogodnie_igrushki_33 Novogodnie_igrushki_36 Novogodnie_igrushki_37 Novogodnie_igrushki_38 Novogodnie_igrushki_40 Novogodnie_igrushki_41 Novogodnie_igrushki_42 Novogodnie_igrushki_47 Novogodnie_igrushki_48 Novogodnie_igrushki_49 Novogodnie_igrushki_51-1 Novogodnie_igrushki_52-1 Novogodnie_igrushki_56 Novogodnie_igrushki_57 Novogodnie_igrushki_60 Novogodnie_igrushki_63 Novogodnie_igrushki_65 Novogodnie_igrushki_67 Novogodnie_igrushki_68 Novogodnie_igrushki_69 Novogodnie_igrushki_70 Novogodnie_igrushki_72 Novogodnie_igrushki_74 Novogodnie_igrushki_75 Novogodnie_igrushki_77-1 Novogodnie_igrushki_78 Novogodnie_igrushki_79 Novogodnie_igrushki_86 Novogodnie_igrushki_87 Novogodnie_igrushki_88