Штори з намистин своїми руками (45 фото): трохи витонченості для стильного інтер’єру

Штори з намистин своїми руками (45 фото): трохи витонченості для стильного інтер’єру 
Нотка індивідуальності і стилю в інтер’єрі – це фіранки з намистин, здатні доповнити і зробити більш стильною будь-яку кімнату. Легкі й витончені штори з намистин вигідно відтіняють будь-який інтер’єр: різнокольорові або прозорі намистини не тільки самі є ефектним декором, але і додають світла кімнаті. Залежно від вибору намистин – будь то великі скляні краплі або масивні дерев’яні кільця – можна створити особливий образ інтер’єру, додаючи в нього легкість крапель води чи національний африканський колорит.

shtoru-iz-busin-44 Штори з перламутрових пластин вносять природні мотиви в сучасний мінімалістичний інтер’єр

Shtori-iz-bysin-07
 Різнобарвні намистини роблять інтер’єр яскравішим і створюють гарний настрій

Штори з намистин – стильна деталь інтер’єру

Додавання в інтер’єр штор з намистин – це завершальний етап створення стильного образу, який служить фінальним штрихом для ідеальної кімнати. Намистини з різного матеріалу створюють в кімнаті різний настрій:

Щоб підкреслити багатство і вишуканість кімнати, використовуються легкі й повітряні скляні намистини.

Shtori-iz-bysin-41Скляні намистини навколо ванни створюють ілюзію спадаючих крапель
Для створення етно-інтер’єру підійдуть дерев’яні або плетені намистини.

Shtori-iz-bysin-35
Штора з дерев’яних намистин додасть інтер’єру африканський відтінок

Shtori-iz-bysin-19
Комбінуючи різні види і кольору намистин, можна створити яскраву й оригінальну прикрасу інтер’єру
У модному сучасному інтер’єрі ефектно виглядають пластикові елементи.

Shtori-iz-bysin-29Штори з перламутрових елементів чудово доповнять вітальню в спокійних, стриманих тонах
Інтер’єр в стилі хай-тек відмінно доповнять металеві намистини.

Shtori-iz-bysin-14
Металеві намистини, перегукуючись з такими ж елементами інтер’єру, відмінно виглядають в сучасній ванній кімнаті

Shtori-iz-bysin-20
Сітка з металевих намистин – оригінальне рішення для декору стіни
ПОРАДА! Дизайнери відзначають допустиму свободу  не тільки в кольорі або малюнку, а й в розташуванні намистин для штор: на відстані одна від одної або впритул.

Shtori-iz-bysin-36У світлі ламп намистини штор починають грати всіма гранями, створюючи приголомшливий ефект
Виготовлення штор з намистин – процес не надто трудомісткий, але творчий. Для створення ефектної штори потрібно не тільки терпіння і елементарні навички роботи з намистинами, але фантазія і відчуття стилю, щоб створити привабливий декор.

Shtori-iz-bysin-09
Фіранки з намистин для дитячої кімнати, виконані своїми руками, стануть відмінною прикрасою
Аристократичним шиком дизайнери вважають використання в інтер’єрі штор з кришталю. Такі вироби виглядають вишукано і дорого, ідеально вписуючись в сучасний інтер’єр квартир. Дизайнери допускають використання таких штор у всій повноті можливостей: для оформлення віконного отвору або декоративнї арки, в якості інструменту зонування приміщення або як декор для кімнати, у вітальні або спальні, і навіть на кухні.

Shtori-iz-bysin-46
Штори з кришталю – розкішний елемент інтер’єру, що приковує увагу

Shtori-iz-bysin-57Кришталеві краплі на стіні надають витонченість інтер’єру спальні
ПОРАДА! Легкий блиск кришталевих намистин при правильному освітленні здатний створити легкий настрій в кімнаті: при цьому гра сонячного світла буде не менш ефектною, ніж блиск намистин у світлі ламп.

Shtori-iz-bysin-44 (1)Підвіски з кришталевих намистин на стіні надають інтер’єру елемент шику, романтичності й витонченості
Особливості використання штор з намистинами

Штора, прикрашена намистинами, може виконувати в інтер’єрі такі функції:

розмежовувати приміщення на функціональні зони (наприклад, відокремлювати робочу зону в спальні);
служити ефектним елементом декору (за допомогою штор з намистин можна прикрашати не тільки віконні або дверні прорізи, але і ніші або частина стіни);
створювати в інтер’єрі особливий настрій динаміки і легкості, легкості і руху (такий прийом украй популярний в просторих приміщеннях).

Shtori-iz-bysin-32Штора з намистин прекрасно підійде для розділення кімнати на зони

Крім процесу створення такі штори відрізняються і доглядом за ними: скупчується на скляних або пластикових бусинах пил необхідно регулярно змахувати спеціальним виничком для пилу, а більш серйозні забруднення можна відмити мильним розчином. З дерев’яними виробами слід бути більш обережними: їх можна мочити, щоб не спровокувати деформацію, тому будь-який бруд можна видаляти тільки сухою ганчіркою.

Shtori-iz-bysin-12Красиві штори з намистин будуть відмінно виглядати в будь-якій кімнаті будинку
Тонкощі створення штор з намистин

Стрімке повернення штор з намистин в когорту інтер’єрних модних декоративних деталей дозволяє говорити про їх друге народження. Сьогодні рідкісний модний інтер’єр не може похвалитися такою деталлю, гармонійно доповнює загальне дизайнерське рішення. Але якщо купувати готові штори досить накладно, то створити таку деталь для свого будинку не тільки вигідно з точки зору економії коштів, а й престижно: hand-made сьогодні на гребені хвилі популярності.

Shtori-iz-bysin-50
Відмінне рішення для дверного отвору
Але як зробити штори з намистин своїми руками, щоб вони виглядали вишукано і дорого? Численні майстер-класи в мережі дозволяють вибрати прийнятний варіант і створити унікальне творіння, гідне того, щоб прикрасити будинок. Для створення штори з намистин необхідно не так багато складових та інструментів:

Власне, намиста: сотні варіантів на вибір – від скляного до пластикового, від прозорого до кольорового.
Основа для штори – волосінь, нитка, дерев’яна планка або стрічка, за бажанням творця. Найчастіше використовується саме волосінь, оскільки вона непомітна, але досить міцна.

Shtori-iz-bysin-48Нитки з перлами створять у спальні особливу атмосферу інтимності, чуттєвості і вишуканості
ПОРАДА! Одним з варіантів скріплення намистин між собою є металеві кілечка, використовувані за принципом сполучних ланок між намистинами.
Карниз, до якого і будуть кріпитися отримані нитки з намистинами.
Ножиці, голка для заведення основи в намистини, лінійка, карниз, свердло і наждачний папір.

Shtori-iz-bysin-28Така штора зробить вашу кімнату унікальною
Інструкція: як правильно робити штори з намистин

Першим етапом створення таких штор є не безпосереднє нанизування або з’єднання намистин, а продумування основної концепції і ескізу майбутньої штори: визначення провідної колірної гами, відстані між елементами і між смугами намистин. Візуальний образ допоможе в подальшій роботі дотримуватися обраного напрямку.

shtoru-iz-busin-42Розкішна прикраса жіночого будуара
Далі їде ретельний підбір намистин: підійдуть не тільки готові вироби з кришталю, скла або дерева, а й будь-які матеріали: від винних пробок до гудзиків – все залежить від того, який інтер’єр буде прикрашати така штора. Від розміру намистин залежить і вибір товщини основи: наприклад, для великих виробів підійде волосінь товщиною 0,5 мм, а для менших досить 0,3-0,35 мм.

ПОРАДА! Приступаючи до роботи, обов’язково переконайтеся, що наявне у вас кількість намистин перевищує необхідну: іноді трапляються браковані вироби. Крім того, вони можуть губитися, а заповнити втрату в процесі роботи не завжди можливо.

Shtori-iz-bysin-33-e1424215137280Цей елемент декору схожий на подих вітру
Для того, щоб намистини були надійно закріплені, їх рекомендують збирати наступним чином:

Відмірявши необхідну довжину волосіні і додаткові 50-60 см для зав’язування вузлів, крізь намистину слід протягнути обидва кінці, що надійно зафіксує її.
Потім на волосінь нанизується перший елемент штори і фіксується тугим вузлом в одному положенні. Усі наступні намистини нанизуються аналогічним чином.
Після того, як будуть готові перші 5-6 ниток штори, можна пробно прикласти їх до отвору для визначення оптимальної відстані між ними.
Безпосередньо в отворі нитки можуть кріпитися як за принципом карниза на рейку, як штора на гачках, так і окремо – кожна нитка на своїй кнопці.

Shtori-iz-bysin-16 (1)Правильно підібрані штори з намистин гармонійно виглядатимуть у будь-якому стилі інтер’єру
Для того, щоб легкі нитки з намистинами висіли рівно і не колихалися від найменшого вітерця, можна протягнути волосінь через нижні намистини і з’єднати їх в єдине ціле. Але найчастіше використовується додатковий вантаж: як навантажувач може виступати і велика важка намистина, і спеціальний декоративний грузик.

Ефектний і простий прийом прикраси інтер’єру шторами з намистин є улюбленим способом декорування сучасних кімнат, особливо такі штори підійдуть для еркера. Легкі й повітряні намистини створюють грайливий настрій і роблять навіть нудний інтер’єр більш вишуканим і стильним, головне – не переборщити і не перетворити кімнату в будуар одаліски султана.

Shtori-iz-bysin-01 Shtori-iz-bysin-03 Shtori-iz-bysin-08 Shtori-iz-bysin-10 Shtori-iz-bysin-13 Shtori-iz-bysin-22 Shtori-iz-bysin-24 Shtori-iz-bysin-25 Shtori-iz-bysin-27 Shtori-iz-bysin-38 Shtori-iz-bysin-40 Shtori-iz-bysin-41 Shtori-iz-bysin-43 Shtori-iz-bysin-45 Shtori-iz-bysin-47 Shtori-iz-bysin-49 Shtori-iz-bysin-53 Shtori-iz-bysin-54 Shtori-iz-bysin-55 Shtori-iz-bysin-56 Shtori-iz-bysin-59 Shtori-iz-bysin-60 shtoru-iz-busin-43