10 простих способів зробити темну кімнату світлішою і привітнішою

10 простих способів зробити темну кімнату світлішою  і привітнішою
brightening-dark-interiors-0

Якщо вдома постійно охоплює втома,  мучить стрес, поганий настрій не проходить, то варто уважно подивитися на кімнату. Саме брак світла може бути  причиною такого стану. Доведено, що люди краще себе почувають в приміщенні, яке добре освітлене природним світлом і мебльовано у світлих тонах. Пропонуємо 10 способів зробити темну кімнату світлішою завдяки додатковим джерелам природного світла і світлого інтер’єру.
1. Пройдіться по кімнаті і визначте особливо темні зони

У світлій кімнаті затишніша атмосфера

brightening-dark-interiors-1

У світлій кімнаті затишніша атмосфера
Ті, хто давно живе в будинку, то без зусиль зможуть виявити темні зони. Це можуть бути погано освітлені кімнати, стіни яких пофарбовані в темні тони, а меблі в більшості випадків теж темних кольорів. Це такі своєрідні «чорні діри». Перед тим, як зробити приміщення світлішим, потрібно знайти джерело цієї темряви. Можливо, доведеться міняти вікна або фарбувати стіни в світлий колір, або міняти оббивку на меблях.

2. Яскраві тони можна розбавити пастельними квітами або білим кольором

Пастельні тони в інтер’єрі

brightening-dark-interiors-2

Пастельні тони в інтер’єрі
Якщо інтер’єру не вистачає теплоти, то варто зупинити свій вибір на відтінках кави, верблюжому кольорі або рудо-коричневих тонах. Коричневий, кавовий і білий кольори чудово виглядають в декорі і добре поєднуються з темнимипідлогами, дверима і меблями.

3. Доповніть темну стелю вбудованими світильниками

Правильно підібране освітлення

brightening-dark-interiors-3

Правильно підібране освітлення
У багатьох сучасних будинках стелі пофарбовані в темний колір або навіть оббиті дерев’яними панелями. Це не тільки надає приміщенню певний характер, але і створює відчуття перебування в печері. Вбудовані світильники зроблять стелю світлішою і не будуть дратувати різким світлом. Можливо, варто встановити спеціальний перемикач, щоб контролювати інтенсивність освітлення.

4. Поєднуйте робочі світлі поверхні з темними шафками в кухні

Світлі поверхні на кухні

brightening-dark-interiors-4

Світлі поверхні на кухні
Якщо підлога та шафки в кухні темного кольору, тоді варто встановити світлі робочі поверхні. Цей простий прийом перетворить кухню – вона стане світлішою і просторішою.

5. Використовуйте в кухні підвісні світильники

Світильники над столом

brightening-dark-interiors-5

Світильники над столом
Якщо в кухні є темні зони, то варто встановити над ними підвісні світильники. Вони не лише освітять темні кути, а й зроблять приміщення стильним і сучасним. Можна встановити підвісний світильник зі скла, нержавіючої сталі або мозаїки над столом або в кутку.

6. Яскраве світло в темній спальні

Освітлення в темній спальні

brightening-dark-interiors-6

Освітлення в темній спальні
Необхідно згадати і про темні спальні. Якщо стіни, постільна білизна, підлога і аксесуари в спальні темного кольору, то це не погано, коли потрібно відпочити після напруженого дня. Можна не робити кардинальних змін в декорі, просто встановіть світильник з м’яким світлом в особливо темних зонах, щоб створити певну атмосферу і зробити спальню привабливіше. Можна встановити підсвічування полиць або шафок, підвісну люстру з приглушеним світлом, щоб заграли тіні і перетворили кімнату.

7. Дотримуйтеся балансу між темним і світлим

Світла постіль в темній спальні

brightening-dark-interiors-7

Світла постіль в темній спальні
Спальня вважається особистимприміщенням, яке не демонструють стороннім людям, але все одно заради себе варто дотримуватися основного правила і дотримуватися балансу між темним і світлим. Наприклад, якщо темні стіни, то краще використовувати світлу постільну білизна кольору екрю, масляного жовтого, можна кинути на ліжко світлі подушки. Створюйте атмосферу затишку і розслаблення.

8. Правильне використання темних кольорів в декорі

Темний колір в декорі

brightening-dark-interiors-8

Темний колір в декорі
Не потрібно боятися використовувати в декорі темні кольори, так як це прекрасний спосіб додати інтер’єру характер і індивідуальність. Насамперед, потрібно визначити джерело природного світла. Чим більше світла в кімнаті, тим темнішеі можуть бути стіни. Якщо вікна в кімнаті маленькі або їх мало, тоді колір повинен бути світлішим на кілька тонів, щоб кімната не стала схожою на печеру.

9. Як зробити темні меблі світлішими

Освітлення в гардеробній

brightening-dark-interiors-11

Освітлення в гардеробній
Найтемнішою кімнатою в будинку вважається прихожа. Якщо в ній немає вікон, то є хороший спосіб зробити її світлішою. Перш за все, можна встановити додаткові світильники, включаючи підвісні лампи або вбудовані світильники для освітлення шаф. Можна з цією ж метою встановити додаткові дзеркала, які будуть відбивати світло і кімната стане яскравішим.

10. Доступ денного світла

 

Звичайно вікно ми прорубати навряд чи зможемо, але зможемо скоригувати свіло та об”єм дзеркалами.

Сподобалася ця стаття? Тоді тисни: