Крісло-мішок власноруч. Багато фото і детальна викрійка

Коли крісла-мішки стали миготіти на екранах телевізорів у студіях різних телепрограм, глядачі  задумалися – невже така конструкція дійсно зручна для сидіння? Незабаром всі зацікавилені переконалися в рівні комфорту такого крісла, але виникли інші питання – де купити і як вписати ці меблі в інтер’єр. Докладніше про це та про створення крісла-мішка своїми руками піде мова далі.

pic-43

Переваги безкаркасних меблів

Неймовірний комфорт. Сипкий наповнювач дозволяє кріслу приймати форму вашого тіла, в якій би позі ви не знаходилися. Це істотно знижує навантаження на хребет і підвищує ефективність відпочинку. Крісло забезпечує теплоізоляцію, зберігаючи тепло вашого тіла, що не менш важливо при проблемах зі спиною.
Абсолютна безпека. Крісло-мішок не має гострих кутів або граней, твердих елементів або дрібної фурнітури, тому підходить навіть для дитячих кімнат. До того ж безкаркасні меблі для дітей виготовляється з екологічно безпечних тканин.

Всебічна практичність. Прибирання в кімнаті не складе труднощів, адже невелика вага крісла дозволяє переміщати його навіть дитині. Легко очистити від забруднень і саме крісло, просто виправши знімний чохол.

pic-34
Стильова нейтральність. Правильно вибравши забарвлення чохла і тип матеріалу, можна підтримати оформлення будь-якого інтер’єру. Для діток виготовляють чарівні м’які крісла у вигляді звіряток, смайликів, м’ячів, квітів, з різними аплікаціями. У кімнаті підлітка буде чудово виглядати крісло-мішок з деніму, прикрашене принтом. У сучасних інтер’єрах зазвичай використовують однотонні безкаркасні крісла, відповідні основної колірної гамми приміщення. Стиль ретро або скандинавський стиль можна доповнити велюровим або хутряним кріслом.

Порада! Зробивши ремонт, просто замовте або пошийте новий чохол, і крісло не порушить дизайнерську гармонію кімнати.

pic-33
Шиємо крісло-мішок самостійно

Спочатку підготуємо матеріали та інструмент.

Тканина для внутрішнього чохла. Віддайте перевагу недорогій міцній тканинині білого кольору – інше забарвлення може просвічуватися через зовнішній чохол.
Тканина для зовнішнього чохла.
2 застібки-блискавки.
Наповнювач – пінополістирол в гранулах. Простіше кажучи, це кульки пінопласту, які продаються в будівельному магазині.

pic-40Швейна машинка.
Міліметровий папір для викрійки.
Олівець, крейда, лінійка, шпильки.
Крісло у нас буде грушоподібної форми, середнього розміру для дорослої людини. При ширині тканини 1,5 метра для внутрішнього чохла потрібен відріз 3,5 метра, для зовнішнього – 3,6 метра. Довжина блискавок – 40 і 60 см відповідно. Наповнювача знадобиться чверть метра кубічного.

pic-44Робимо викрійку відповідно до малюнку, дотримуючись розмірів . Грушеподібних клинів буде 6, невеликий шестикутник – це верх крісла, а дно повинно мати овальну форму. Два фрагменти дна, зображені на викрійці, знадобляться у двох примірниках. Овал розділений на 4 частини для економії матеріалу при розкрої.

pic-32Переносимо викрійку на тканину для внутрішнього чохла, використовуючи шпильки і крейду. Залишаючи припуски на шви в 1 см, вирізаємо всі деталі. Аналогічні операції проводимо з другим видом тканини.

pic-35Послідовність дій

Наживляємо всі деталі внутрішнього чохла, потім прострочуємо шви і пропрасовуємо їх праскою.
З’єднуємо між собою грушоподібні клини, прострочуємо шви і загладжуємо припуски на одну сторону. Потім виконуємо машинну строчку з лицьового боку, захоплюючи сантиметрові припуски (це робиться для міцності з’єднання).
З’єднуємо бічні сторони крайніх клинів, утворюючи безпосередньо мішок. Робимо шви довжиною 40 см зверху і знизу, а в решту 40 см вшивають блискавку.
Приметати, а потім пристрочити шестикутник до верху «груші». Те ж саме робимо з дном.
Подібним чином зшиваємо зовнішній чохол і, залишивши блискавки розстібнутими, вставляємо один чохол в іншій.
Наповнюємо крісло пінопластом і застібаємо блискавки на чохлах.

pic-42
Важливо! Якщо спочатку наповнити внутрішній чохол гранулами пінополістиролу, то натягнути на нього другий чохол буде більш проблематично, але можливо.

pic-1Заощадивши чимало грошей і придбавши корисні навички, ви отримаєте комфортний і стильний елемент інтер’єру для вашого дому.
Крісло-мішок своїми руками – фото

3ed0433c5987b88b38a9de82306838ea

7c93e8e5f2850a4341ae68cb98413fc9

b409169d4be191d184c829a289e1d51d

d1ee176a55cb042c65f4fb641a39c4cc