Журнальний столик власноруч, 5 детальних інструкцій

Ви любите дизайнерські речі, але засмучено зітхаєте, дивлячись на цінники, які прикрашають їх в магазинах? Спробуйте стати дизайнером самі. Думаєте, це складно? Нічого подібного! Слідуючи інструкціям, можна запросто створити своїми руками оригінальний предмет інтер’єру з підручних матеріалів. І почати ми пропонуємо з журнального столика – такого нехитрого, але дуже важливого предмета меблів. Повірте, за таким столиком ви будете із задоволенням поїти чаєм своїх гостей, які будуть захоплюватися вашими вміннями. Крім того, створивши журнальний столик своїми руками, ви буквально наповните свій будинок теплом і вкладете в нього частинку своєї душі. Так що спробувати, безсумнівно, варто.

Журнальний столик в морському стилі

Picture115
Ідея в стилі «романтик». Цілий рік, попиваючи улюблений напій за цим столиком, ви будете згадувати тепле море, ласкавий прибій і місячну доріжку. «Морський» столик – це ніжність, вишуканість і оригінальність в самому серці вашо годому.

Як зробити?

1. Візьміть стару віконну раму і очистіть її від пилу і бруду. Якщо колишнє скло тріснуло, вставте нове, після чого позбудьтеся від шару старої фарби і обробіть поверхню наждачкою. Далі слід видалити металеві кутники, які додатково фіксують деталі рами.

2. Покрийте раму білою емаллю або акриловою фарбою. Якщо вибрали акрилову фарбу, після висихання обробіть її наждачкою, щоб проступила деревина – так столик буде виглядати постареним, що додасть йому особливий вишуканий вигляд. Можна також скористатися двома кольорами, вибравши біло-синю гаму. Спочатку пофарбуйте раму синьою фарбою, а після висихання першого шару – покрийте білою. Коли висохне другий шар, потріть його наждачкою – тоді з-під білої фарби виступить синя.
3. Робимо ніжки для столика. Для цього візьміть держак і розпиляйте його на 4 рівні частини (кожна приблизно по 34 см), після чого пройдіться по них наждачним папером, щоб прибрати всі шорсткості.

4. Далі слід розпиляти обрізки меблевого щита або дошки такої ж ширини, як і рама, і довжиною приблизно 8 см, після чого потрібно обробити підставки ніжок наждачкою.

Picture212
5. Тепер кожну заготовку потрібно просвердлити в 4 місцях. Попередньо намітьте, а потім просвердлите отвір, призначений для кріплення ніжки, а також ще один

Picture312 – в будь-якому зручному місці – для того, щоб закріпити ніжки надійніше.

6. Після цього, за допомогою довгого саморіза, потрібно прикріпити кожну ніжку до основи.

7. Далі потрібно приєднати ніжки до рами за допомогою саморізів. Віконна рама – це своєрідна «коробочка», в яку потрібно буде скласти всі привезені з відпочинку морські дари – лицьова частина рами, яка стоїть на ніжках, буде звернена до підлоги, вниз.

8. Тепер вам знадобиться груба тонка мотузка, якою потрібно буде обплести кожну ніжку. Зафіксуйте мотузку, використовуючи клейовий пістолет.

9. Тепер потрібно вимити і знежирити скло з обох сторін. Далі – підібрати і розташувати на склі «дари моря». Розкладіть їх так, щоб здавалося, ніби вони недбало розсипані і при цьому перетікають з одного кута столу в інший – і кількість їх при цьому повинна поступово зменшуватись. Тепер потрібно прикріпити кожен елемент за допомогою двокомпонентного прозорого клею. При цьому морські елементи не повинні виступати над краями плоскої «коробки».

10. Вам потрібно буде замовити в скляній майстерні скло, товщина якого становитиме 4 мм. Розмір скла повиненбути  таким, щоб, спираючись на раму, воно змогло накрити «коробку». При цьому з кожної сторони 1,5 -2 см рами повинні бути відкритими. У майстерні потрібно попросити, щоб краї скла обробили і просвердлили в них отвори 4 мм в діаметрі. Скло потрібно протерти і накрити ним  столик. Зі шкіри або тонкої гуми виріжте прокладки, які будуть під шайбами. За допомогою саморізів закріпіть скло. Вкручувати їх слід акуратно, щоб не тріснуло скло.

11. Візьміть грубу товсту мотузку і зробіть на одному її кінці петлю, яка буде дорівнює половині довжини столу. Використовуючи клейовий пістолет, наклейте складену вдвічі мотузку від центру довгої сторони столу до краю. Саму петлю (приблизно 12-15 см) приклеювати не потрібно – вона повинна бути вільною, щоб після можна було зав’язати вузол. «Обходячи» по периметру скло і огинаючи всі його кути, продовжуйте приклеювати до нього довгий кінець мотузки. Коли дійдете до петлі, потрібно протягнути в неї кінець мотузки так, щоб у вас вийшов морський вузол. Тепер, простягнувши мотузку у зворотному напрямку, необхідно її приклеїти.

12. Прикрасьте зовнішній кут стола – з того його боку, де розташувалося найбільше морських елементів. Зробіть продовження композиції, розмістивши додаткові деталі так, ніби вони «стікають» з ніжки столу прямо під скло стільниці.

Picture44

Готово! Насолоджуйтесь своїм творінням і даруєте радість гостям!

Столик-валіза для любителів подорожей

Дуже оригінальне рішення для старої улюбленої валізи, яка побачила з вами інші краї та яку ви не хочеться викидати через спогади.

Picture64
Як зробити?

Для початку вирушайте в магазин, в якому вам потрібно буде придбати меблеві ніжки (дерев’яні або металеві). Якщо ви хочете зробити пересувний столик – тоді потрібно брати коліщатка. Також вам знадобиться фанера, шурупи і шуруповерт.

Тепер робимо розмітку на дні валізи для майбутніх ніжок і просвердлюємо отвори. Так як до тканини ніжки прикріпити не вийде, кладемо всередину валізи фанеру, робимо на ній через отвори розмітку і також просвердлюємо. Тепер прикладаємо до дна валізи кріплення і кріпимо ніжки. За допомогою гарячого клею приклеюємо всередину валізи фетр.

Picture74
Для додання столика оригінального зовнішнього вигляду, що нагадує про далекі подорожі, можна декорувати його наклейками, виконаними у вигляді марок, або прикрасити на свій розсуд.
Ось і все – незвичайний журнальний столик готовий! До речі сказати, варіантів перетворення валіз у столики величезна безліч: вибравши ніжки до смаку, можна зробити столик в стилі ретро або класичний. Можна взагалі не прикріплювати ніжки, якщо у вас масивний валіза – виглядати це буде воістину неймовірно: такий столик привнесе в інтер’єр відчуття авантюр і пригод, дух подорожей і незвіданих далеких країн.

Столик з полін для цінителів природи

Цей столик гармонійно впишеться в інтер’єр дачі або заміського будинку – теплий і натуральний, він завжди буде навіювати настрій вихідного дня, в якому все просякнуте спокоєм, співом птахів і ароматами природи. Зробити такий диво-столик також досить просто.
Беремо дерев’яні бруси (в даному випадку березові) однакової висоти і ширини, всього 32 штуки. Також потрібно взяти основу для столика, ніжки (4 штуки), замазку в тон дерева, шуруповерт і клей, призначений для дерев’яних поверхонь.

Picture104
Спочатку потрібно зібрати основу для столика, після чого приклеїти по периметру дерев’яні бруси, а середину зашити картоном. Потім до нижньої частини прикручуємо ніжки. Далі приклеюємо до внутрішньої поверхні тоненькі дерев’яні плашки – завдяки цьому буде здаватися, що столик повністю дерев’яний. Тепер беремо замазку і акуратно закладаємо всі порожнечі, після чого затираємо до створення абсолютно рівної поверхні. Вуаля! Тепер ви власник незвичайного столика, який стане родзинкою вашого інтер’єру.

Picture116
Якщо ідея припала вам до смаку, за цією схемою можна створити інші столики, використовуючи, наприклад, замість брусків гілки. Для створення такого столика потрібно взяти фанерний короб, пофарбований чорною фарбою, розмір якого становить 40х40х60 см (або будь-який інший розмір на ваш розсуд).
Оригінальний столик з палет

Ідея, яка прийшла в голову комусь воістину геніальному. Здавалося б, що можна придумати з піддонів, які напевно валяються на кожній дачі? А зробити з них можна дуже зручний і функціональний елемент інтер’єру.

Picture152
Як зробити?

Для початку зберіть всі необхідні для вашої задумки інструменти: сам піддон, дриль, лещата, молоток, шурупи, обценьки, клей, призначений для дерева, колеса, мило, грунтовку, викрутку. Крім того, візьміть кисті для фарбування, пелюсткову щітку-насадку з абразивним ворсом для дрилі, лак і безбарвну грунтовку.

В першу чергу слід взяти дриль з насадкою, призначеної для обробки дерева, і очистити нею поверхню дощок від забруднень. Тепер акуратно розберіть відшліфований піддон на частини. Злегка вибийте великим молотком іржаві цвяхи і акуратно витягніть їх обценьками. Відламані шматки дощок склейте клеєм для дерева. На цьому етапі знадобляться лещата. Ними потрібно акуратно затиснути дошки і почекати, поки ті просохнуть.

Picture162
Тепер підготовлені для стільниці частини потрібно прибити і приклеїти із зворотного боку, після чого затиснути їх лещатами  і почекати, поки просохнуть.

Picture172
Потім покрийте столик безбарвною грунтовкою, а після – лаком. Далі із зворотного боку столика відзначте місця для шурупів, щоб прикріпити коліщатка. Просвердлите дрилем отвои для кріплень. Для того щоб шурупи легко входили в деревину, змастіть їх милом.

Picture182
Стильний, компактний і досить функціональний столик готовий!

Столик з ящиків

Ще одна оригінальна ідея підкуповує своєю простотою і несподіванкою – ну кому б в голову прийшло спорудити стіл з ящиків? А ось прийшов же, і тепер ви самі можете створити у себе вдома такий незвичайний предмет інтер’єру. Напевно і ви самі будете в захваті, і ваші гості оцінять оригінальність цієї задумки по достоїнству.

Picture222
Як зробити?

Візьміть 4 дерев’яних ящики, наждачний папір, лак c водною основою, валик і кисть, шканти, лист фанери 10 мм, клей ПВА, 4 коліщатка і саморізи.

Picture213
Для початку потрібно пошліфувати  ящики і покрити їх лаком. Потім за допомогою свердла з упором виконати отвори на торцяхящичків. За допомогою клею для дерева потрібно зафіксувати шканти в місцях кріплень і з’єднати торцями ящики між собою. До листа  фанери прикріпити коліщатка, а потім лист прикріпити до ящиків саморізами. Столик готовий!

Ось такі непересічні речі можна створювати з цілком буденних матеріалів. Маючи фантазію і прагнення до оригінальності і затишку в своєму будинку, можна запросто творити дива. Подивіться по сторонах: можливо, стара віконна рама має всі шанси перетворитися на цікавий елемент інтер’єру?
Picture232 Picture242
А, може, величезна дерев’яна котушка від промислового кабелю здатна стати елегантним предметом меблів?

Повірте, навколо нас маса речей, які можуть перетворитися в щось справді унікальне і дорогоцінний. Варто просто поглянути на них трохи під іншим кутом .

Picture84 Picture94 Picture123 Picture132 Picture142 Picture252