Як заощадити на покупці меблів: 18 оригінальних ідей

Що робити, якщо хочеться оновити меблі, а фінанси при цьому обмежені? Чи можуть бюджетні меблі бути стильними і привабливими? Ми знайшли кілька крутих ідей, які вирішать відразу кілька питань: заощадять кошти, прикрасять інтер’єр і стануть додатковими системами зберігання. budgetnaya-mebel-19І найцікавіше, що реалізувати їх можна за допомогою звичайних дерев’яних ящиків.

Дерев’яні ящики

budgetnaya-mebel-21. Креативний письмовий стіл

Справедливо буде звернути увагу на звичайні дерев’яні ящики. Їх виготовляють з екологічно чистого матеріалу, і вони легко трансформуються у функціональну меблі.

budgetnaya-mebel-132. Стильна тумбочка

budgetnaya-mebel-8Замість полиці для взуття

budgetnaya-mebel-103. Взуттєві полиці

Дерев’яні ящики прекрасно підходять у якості полиць для зберігання взуття. Їх можна розташовувати горизонтально і вертикально, що дозволяє вмістити без проблем високі чоботи. Таке рішення буде добре виглядати в просторі, оформленому в скандинавському або кантрі стилі.

budgetnaya-mebel-114. Оригінальна зберігання

budgetnaya-mebel-145. У скандинавському стилі. Ящики відмінно справляються з функцією комода, де знайдеться місце для сумок, взуття та інших потрібних предметів. Відкриті полиці дають можливість швидко знаходити все необхідне при виході з будинку, і заощаджують час.

Природна структура дерев’яних ящиків ідеально вписується в різні стилі: еко, лофт, Шеббі-шик, скандинавський, прованс. Функціональні стелажі і полиці будуть виглядати в інтер’єрі гармонійно. Їх можна заповнити посудом, книгами, журналами та сувенірами. Попередньо слід перевірити, щоб всі ящики були цілими. Також бажано обробити їх наждачним папером, щоб їх поверхня була гладкою. Для збереження природної структури потрібно ящики обробити морилкою або ґрунтовкою з природним відтінком. Верхню частину, при бажанні, покрити лаком.

budgetnaya-mebel-17. Яскравий стелаж

Гра з кольором

Варто відзначити, що пофарбовані дерев’яні ящики створюють в інтер’єрі красиву обстановку. Особливо гарні такі варіанти в дитячій кімнаті (де підходять для зберігання іграшок) або на кухні (у них можна складати дрібне кухонне начиння). Залежно від настрою і загальної інтер’єрної картини можуть бути яскравими або в пастельних відтінках. Пофарбовані ящики будуть гарні й у ролі колірних акцентів.

budgetnaya-mebel-58. Стелаж з ящиків в дитячій

budgetnaya-mebel-4

9. Відмінна ідея для зберігання кухонного дрібниць

Журнальний столик

Родзинкою вітальні є журнальний столик. Цілком доречно застосувати ідею з дерев’яними ящиками в такій кімнаті. Якщо приробити коліщатка до столика, його легко буде переміщати. Порожній простір нижній частині таких меблів підходить для функціонального використання. Там можна розмістити книги і журнали.

budgetnaya-mebel-1210. Мобільний столик

budgetnaya-mebel-18

11. Журнальний столик з дерев’яних ящиків

Креативний підхід

Перевага дерев’яних ящиків в тому, що їм легко знайти застосування в інтер’єрі. Їх легко пристосувати для зберігання речей, перетворити на зручний пуф або полички для квітів. У звичайному дерев’яному ящику можна обладнати місце для улюбленого чотирелапого друга. Якщо ж декорувати ящик в стилі декупаж, приробити йому коліщатка або ніжки, то з нього вийде цілком привабливий предмет меблів, наприклад, мобільна тумба.

budgetnaya-mebel-312. Дитячий пуф, в якому можна зберігати іграшки

budgetnaya-mebel-613. Оригінальна тумбочка

budgetnaya-mebel-7

14. Системи зберігання в санвузлі

budgetnaya-mebel-915. Пуф

budgetnaya-mebel-15

16. Квіткові кашпо

budgetnaya-mebel-17

17. Ящики з декором в стилі декупаж

 

budgetnaya-mebel-1618. Будиночок для кота

Заощадити можна і відреставрувавши старі предмети меблів.