Міжкімнатні двері в інтер’єрі (50 фото): як оновити своїми руками?

Рано чи пізно, будь-яка, навіть найбільш ошатна і вишукана частина інтер’єру потребує оновлення.

51 Міжкімнатні двері – не виняток. Двері, а їх у квартирі мінімум двоє (вхідні і в санвузлі), крім їх основного призначення, також є важливим декоративним елементом. На самостійне оновлення дверей зважаться небагато. Набагато легше придбати вже готову модель, але якщо ви сповнені натхнення і креативу, шаблонні варіації не для вас. Можливо ви один з тих далекоглядних господарів, які просто не хочуть починати локальні ремонтний роботи, знаючи, що на цьому справа не зупиниться, а пошириться на затяжний ремонт всієї квартири. У будь-якому випадку у вас є трохи вільного часу, ентузіазму і підручні засоби, а також велике бажання здивувати друзів і близьких гордим виразом: «Моя робота». Приступимо.

68

Світла думка 1. перефарбовувати

Недорогий і швидкий спосіб подарувати нове життя дверям – це нанесення кількох шарів однотонної фарби. Для цього двері знімаються з петель, але можна і залишити їх у вертикальному положенні, попередньо застеливши чимось підлогу, щоб не забруднити її. Наступний етап, що вимагає терпіння – зняття старої фарби шпателем. Після цього поверхня зачищається наждачним папером із середнім зерном, всі тріщини і нерівності зашпаровуються шпаклівкою по дереву і ще раз все затирається наждачкою. Внутрішнє скло і частина стіни заклеюються малярським скотчем. Якщо дозволяє виділений на ремонтні роботи бюджет, придбайте акрилову або латексну фарбу яку можна мити (глянцева або матова на особистий розсуд). Такі види фарби не мають запаху і швидко висихають, утворюючи міцну захисну плівку. Легко змиваються водою при попаданні на шкіру.

392
Щоб підкреслити виразність дверного полотна існує техніка виділення молдингів (рельєфних контурів). Чорні молдинги на білих дверях – класичне рішення.

Можна не зупинятися на декорі одних тільки молдингів, але і повністю прикрасити двері в кілька кольорів. Це можуть бути композиції з ромбів, кіл, квадратів, вертикальних смуг і т.д. У поєднанні з інтер’єрами двох кімнат, де встановлена ​​двері, може бути підібрана своя палітра кольорів. Для створення різних відтінків знадобитися біла акрилова фарба і набір колеров.

Важливо! Пам’ятайте, що в різних пропорціях при змішуванні колера з фарбою, ви можете отримати блідий або насичений контраст.

531-623x1024
Світла думка 2. Фарбуємо за трафаретом

Навіть якщо ви не володієте особливими навичками художнього розпису, у вас є можливість швидко і естетично прикрасити двері трафаретними візерунками. Трафаретний шаблон можна вирізати самому з щільного паперу (якщо дверне полотно не має рельєфу) або самоклейки. Також будівельні та канцелярські магазини пропонують великий вибір вже готових трафаретів. Як і в першому випадку, поверхня дверей повинна пройти етапи підготовки, потім на прикладений трафарет наноситься фарба валиком або аерозольним розпиленням. При цьому шаблон повинен щільно прилягати до поверхні, щоб виключити неакуратне розбризкування і потьоки. Досить легкий і недорогий спосіб прикрасити двері.

631
Світла думка 3. Художній арт

Варіант для просунутих і обдарованих, тих у кому дух Айвазовського, Рембрандта, Ван Гога і Моне. Якщо ви з пензликами на «ти», тоді двері для вас – полотно, на який необхідно виплеснути своїм генієм хитромудрий розпис, абстракцію, натюрморт або навіть автопортрет. Щоб створити справжній вау-ефект, можна вийти за рамки дверного отвору і на 10-20 сантиметрів замахнутися на стіни кімнати або навіть підлогу. Приміром, ви задумали зобразити гіллясте дерево, якому занадто мало місця на одному лише дверному полотні. Плоди з його гілок тягнуться далі й залазять на стіни, а на підлозі спочиває опале листочки.

Тут найголовніше, щоб всі різнорідні поверхні приміщення могли органічно поєднуватися з обраною темою і технологією її нанесення.

2110
У випадку, коли останнє ваше досягнення в області живопису була п’ятірка у середній школі, спробуйте спочатку нанести олівцем ескіз простого візерунка і вже по ньому починати розпис.

Якщо вишуканість художніх мотивів для вас непринципова, залучіть до декору дверей дітей. Мінімалістичний дитячий малюнок із серії «тато, мама, я – весела родина» для вас буде цінніше всіх оригіналів світового мистецтва.

Фанати вуличного стилю зі схваленням поставляться до ідеї оформлення дверей графіті.

Порада! Будьте готові до того, що дрібні бризки можуть потрапити, як на двері, так і на диван або ламінат. Подбайте заздалегідь про надійне укриття.

69
Світла думка 4. Виділяємо текстуру

Стилізація під об’ємні текстури різних матеріалів або створення ретро-ефекту досягається за рахунок текстурних фарб під дерево, джинс, оксамит або полотно. Для подібного ефекту згодиться і звичайна акрилова фарба з додатковою механічною обробкою. Коли перший шар фарби трохи підсох, візьміть губку для отримання плям і розводів або сталеву вату для створення штучного старіння або щітку з жорсткою щетиною для джинсу і акуратними круговими рухами обробіть полотно. Процедуру повторіть і після нанесення другого шару фарби. Третій шар (без натиску кисті або валика) є завершальним.

461-682x1024

Світла думка 5. Шпалери і фотошпалери

Мода на обклеювання дверей вініловими і навіть звичайними, хоч і непрактичними паперовими шпалерами повертається. Дуже дорого і гармонійно виглядає шовкографія і велюр, причому зовсім не обов’язково обклеювати повністю все полотно. Розмежовані молдінгами відсіки виглядають свіжо і елегантно.

Порада! Для міцного склеювання замість шпалерного клею найкраще використовувати клей ПВА з нанесенням на знежирену поверхню.

204
Хочете більше яскравості? Розгляньте варіант з фотошпалерами. При використанні художніх прийомів, можна домогтися ефекту 3D і ваші фотошпалери перетворяться в динамічні ілюстрації з вистрибують тигром або довгим коридором середньовічного замку. Такі шпалери найкраще зробити на замовлення у фотосалоні або друкарні за індивідуальними розмірами дверей. На деякі фотошпалери наносять самоклейку основу.

На жаль, весь шпалерний декор швидко втрачає свою привабливість, через недовгий час можуть затиратися і відклеюватися краю.

Світла думка 6. Текстиль

З оздобленням дверей тканиною слід бути обережними. Якщо тканина занадто тонка, можуть проступити плями клею, а не прострочені швейною машинкою або оверлоком краї будуть звисати грубими нитками. Тканина не повинна бути маркою і збирати бруд при будь-якому дотику. Також не кожен інтер’єрний стиль прийме тканий декор.

Порада! Дуже яскраві клаптеві аплікації підійдуть для оформлення дверей дачного будиночка, але не класичного інтер’єру.

70
Світла думка 7. Народжується креатив

Існує ще добрий десятки різних варіацій з декору дверей. Ви можете придумати свій унікальний ексклюзив з використанням клею і … чого завгодно! Старі фотографії з дитинства, газетні сенсації, постери кінозірок, наклейки (особливо популярні різні гумористичні гостроти на дверях ванної кімнати і санвузла), вкладиші від жуйок Love is …, навіть мозаїка з битого старого посуду або пляшкові кришки.

246
Для любителів морської тематики можна спробувати на шар клею розсипом розкласти пісок, морські фігурки, зірки, дрібні раковини і плоску гальку і все це покрити лаком. А ось обтягування дверей дорогою шкірою або вінілом краще довірити професіоналам. Який би варіант ви не обрали, пробуйте, у вас все вийде, а там до капітального ремонту рукою подати.

Міжкімнатні двері в інтер’єрі – фото

3

4

10 11 12 14 17

Studio M2 - inspiracje - fototapeta na drzwi.

Studio M2 – inspiracje – fototapeta na drzwi.

22 23 27 29 30 31 32 33 34 36 42 44 47 48 50 51 54 55 57 58 60 64 65