Як замаскувати батарею: 5 практичних порад і 15 цікавих прикладів

Як замаскувати батарею: 5 практичних порад і 15 цікавих прикладів
Осінні дні стають все холоднішими, а це означає, що вже зовсім скоро почнеться опалювальний сезон. Важливо підготувати до нього батареї і зробити їх гармонійної деталлю інтер’єру. Далеко не всі радіатори можуть похвалитись своєю красою або компактністю. Але при правильному підході навіть самі непривабливі моделі здатні стати справжніми шедеврами інтер’єрного дизайну.

1. Якщо в будинку маленькі діти




batarei-11

batarei-15

batarei-2Радіатор опалення стає потенційно небезпечним об’єктом, якщо в квартирі є маленькі діти. У самий розпал опалювального сезону температура батарей може досягати позначки в 90 градусів. Якщо доторкнутися до розпеченому радіатора, то можна отримати серйозні опіки. Саме з цієї причини були придумані спеціальні екрани. Такий пристрій запобігає прямому контакт з батареєю, має гарний дизайн, приховує непривабливий радіатор і виконує декоративну роль в інтер’єрі.

 

2. Без пилу і неприємного запаху

Екран на батареї служить не тільки привабливим елементом, що приховує габаритний блок. Він запобігає потраплянню пилу і бруду на радіатор, що в рази спрощує догляд за ним. До того ж, про неприємний запах паленого пилу також можна забути.

batarei-5

batarei-6

batarei-7

Екран запобігає потраплянню пилу на розпечену батарею

3. Батарея або додатковий предмет меблів?

Деякі не зупиняються просто на екрані, а виготовляють цілі витвори меблевого мистецтва. При кмітливості та наявності столярних навичок можна зробити замість декоративного екрану цілий стелаж або імпровізовану консоль. Такі варіанти особливо актуальні для маленьких просторів, де функціональні меблі на вагу золота.

batarei-3

batarei-4

 

4. Вдалий камуфляж
Щоб замаскувати батарею не обов’язково використовувати екран. Досить вибрати фарбу в тон стін і пофарбувати нею батарею. Варіант поцікавіше: пофарбувати нижню частину стін у сміливий відтінок, а верхню частину залишити білою. Для цих цілей ідеально підійдуть алкідні і акрилові емалі, а також водо-дисперсійні фарби. При покупці потрібно уважно читати етикетку. Там має бути позначка, що покриття призначене для фарбування радіаторів опалення.

batarei-1

batarei-13

batarei-14

 

5. Напоказ: сміливий і цілком виправданий експеримент
Багато хто прагне заховати батарею або замаскувати її, а адже радіатор опалення здатний стати справжнім арт-об’єктом, якщо виділити його кольором і підкріпити іншими предметами меблів або декору.

batarei-8

batarei-9

batarei-10

Читай такожНЕСТАНДАРТНІ ПІДВІКОННЯ