Їдальня в маленькій квартирі: 6 приголомшливих ідей і 25 чарівних прикладів

Їдальня в маленькій квартирі: 6 приголомшливих ідей і 25 чарівних прикладів

Їдальня в МАЛОСІМЕЙЦІ
Ні для кого не секрет, що в маленькій квартирі кожний сантиметр на рахунку. Де ж виділити зону для їдальні? Як її оформити, щоб вона не перевантажувала простір і була комфортною? Є кілька хороших ідей, які допоможуть розташувати обідню зону навіть у самій маленькій квартирі.

1. Задіяти кути

stolovaya-v-malogabaritke-1

stolovaya-v-malogabaritke-2

stolovaya-v-malogabaritke-3

stolovaya-v-malogabaritke-4

stolovaya-v-malogabaritke-5Кути в маленькій квартирі – це ресурс вільного місця. Облаштувати їх можна в декількох варіантах. У першому випадку знадобиться кутовий диван або лавки, які краще розташувати в самому кутку, а стіл поставити поруч. Або ж, другий варіант, вибрати кутовий або круглий стіл і поставити його щільно до кута, а навколо розташувати стільці З МОЖЛИВІСТЮ ЇХ ЗАСУВАННЯ ПІД СТІЛ.

2. Використовувати барну стійку

stolovaya-v-malogabaritke-6

Барна стійка є потужним інструментом при роботі з невеликими просторами. Вона виступає в ролі зонуючого елемента, служить в якості робочої поверхні і виконує функцію обідньої зони. Її дизайн повинен бути лаконічним і гранично простим. Бажано, щоб стільці могли повністю сховатися під стійкою і не заважати вільному пересуванню.

stolovaya-v-malogabaritke-10

stolovaya-v-malogabaritke-11

stolovaya-v-malogabaritke-12

stolovaya-v-malogabaritke-13

stolovaya-v-malogabaritke-10

stolovaya-v-malogabaritke-11

stolovaya-v-malogabaritke-12

stolovaya-v-malogabaritke-13

 

3. Переобладнати підвіконня.

У боротьбі за квадратні метри можна звернути увагу на підвіконня. Якщо воно високе, то варто обладнати його стільницею (бажано складною). На низькому підвіконні можна зробити сідельця з декоративних подушок або пледів, а поруч поставити компактний стіл. Є ще один варіант: підвіконня можна зовсім прибрати, а до того місця, де воно було приставити невелику консоль або круглий столик.

stolovaya-v-malogabaritke-18 stolovaya-v-malogabaritke-19 stolovaya-v-malogabaritke-20 stolovaya-v-malogabaritke-21

4. Облаштувати балкон

Якщо в квартирі дійсно дуже тісно, ​​варто розглянути варіант з використанням балкона. Добре, якщо він засклений, тоді обідати на ньому можна цілий рік. А ось на відкритому балконі в осінньо-зимовий період буде не зовсім комфортно. Правда, якщо запастися теплими пледами і декоративними свічками, то вечері на свіжому повітрі стануть приємнішими.


stolovaya-v-malogabaritke-16

 

5. Поставити круглий стіл і компактні стільці

stolovaya-v-malogabaritke-7 stolovaya-v-malogabaritke-8 stolovaya-v-malogabaritke-9 stolovaya-v-malogabaritke-17
Меблі для малогабариток повинні бути ергономічними не громіздкими, мати приємні форму, колір і дизайн. Ідеально підходять для невеликої їдальні круглий стіл і компактні стільці або табурети (найкраще доладні або штабельовані). У першу чергу такі меблі виглядають візуально менше, а по-друге, округлі форми сприяють гармонійному сприйняттю простору.

 

6. Вибрати стіл-книжку
Стіл-книжку нерідко можна було побачити в типовій радянській квартирі. Сьогодні мода на цей предмет меблів повернулася, і активно використовується скандинавськими дизайнерами в оформленні інтер’єрів. Для невеликих кімнат стіл-книжка є справжнім порятунком. У складеному варіанті він не заважає пересуванню по кімнаті, а в розкладеному може вмістити достатню кількість людей.

stolovaya-v-malogabaritke-22 stolovaya-v-malogabaritke-23 stolovaya-v-malogabaritke-24

 

Відмінно в маленькій квартирі виглядає обідня зона в японському стилі. Вона не захаращує простір і може бути досить функціональною.

Читайте також Ідеї для невеличких балконів