Як зробити стильний інтер’єр за невеликі гроші: реальний приклад з Польщі

Як зробити стильний інтер’єр за невеликі гроші: реальний приклад з Польщі.

kvartira-v-polshe-22

Квартира 41 квадратний метр
Що робити, якщо бюджет обмежений, а квартира потребує ремонту? Чи є недорогі способи перетворити простір і зробити його дійсно привабливим? На чому можна заощадити? Цими питаннями задався і власник невеликої квартири, яка розташована в Польщі. Йому вдалося відремонтувати її за 10000 доларів(мова йде не тільки про ремонт але і про придбання нових меблів та сантехніки).
На повний ремонт та оформлення дизайну було витрачено всього 10000 доларів

За допомогою молодий поляк звернувся в бюро Raca Architekci. Архітектори, які тут працюють, постійно стикаються з обмеженими в бюджеті проектами. У добавок до невеликої фінансової складової, площа квартири також виявилася невеликою – всього 41 квадратний метр. Тому фахівцям бюро довелося подвійно постаратися, щоб інтер’єр вийшов зручним, функціональним і красивим.

Незважаючи на обмежений бюджет інтер’єр вийшов стильним

Оздоблення: все гранично просто!

kvartira-v-polshe-5

Плитку для передпокою купили на розпродажі

kvartira-v-polshe-4

Складнощі різного ступеня є справжнім викликом для професійних архітекторів. При будь-яких перешкодах вони намагаються зробити простір максимально практичним і привабливим. Так вийшло і з цією невеликою квартирою. Стіни у всій квартирі вирішили покрити грифельної фарбою сірого і чорного кольору. Це рішення дозволило заощадити на шпалерах.

Стіни покрили грифельної фарбою

kvartira-v-polshe-11

Під час ремонту виявилося, що цегляна кладка, яка ховалася за шаром шпаклівки, у відмінному стані. Її оголили і пофарбували білою матовою фарбою, щоб підкреслити фактурність і красу каменя. Ця стіна і стала основним декоративним елементом цього інтер’єру.

kvartira-v-polshe-7

Цегляну кладку покрили матовою фарбою, щоб підкреслити її фактурність

kvartira-v-polshe-12

 

Стіни пофарбували грифельної фарбою сірого і чорного кольору

Фарба – практичний матеріал для оздоблення стін

kvartira-v-polshe-1

На підлогу постелили ламінат хорошої якості, а для передпокою придбали геометричну плитку на розпродажі. Залишками плитки прикрасили кухонний фартух, як кажуть, одним пострілом убили відразу двох зайців.

kvartira-v-polshe-3

Стильний маленький передпокій

Меблі: верх лаконічності

kvartira-v-polshe-8

kvartira-v-polshe-9
Меблі для інтер’єру була обрана переважно в скандинавському стилі. На кухні відмовилися від навісних шафок на користь відкритих полиць. Столом для обідньої зони жертвувати не стали, так як господар квартири дуже любить приймати гостей. Диван вибрали світлого сірого відтінку, який відмінно балансує чорний і білий в інтер’єрі.

kvartira-v-polshe-6

Сірий диван – ідеальне рішення для невеликого інтер’єру

Компактні кухонні меблі

kvartira-v-polshe-10

Спальня настільки мала, що тут вдалося розмістити тільки ліжко. Причому, на ньому теж заощадили, відправившись на найближчий ринок за паллетами. Для його виготовлення знадобилося всього 6 штук. Відмінна альтернатива для тих, хто давно мріє про нове ліжко, але бюджет не дозволяє придбати його.

 

На покупці ліжка теж вирішили заощадити

kvartira-v-polshe-13

Зробили ліжко з палет

kvartira-v-polshe-15

Вийшло дуже стильно

kvartira-v-polshe-16

 

У піддоні вдалося заховати дроти від світильників

kvartira-v-polshe-17

А ось замість шафи тут використовували нішу, яку обладнали під невеликий гардероб – відмінне рішення для невеликого простору. І коштує такий варіант дешевше, ніж повноцінна шафа-купе.

kvartira-v-polshe-18

Гардероб в ніші

Стіну у вітальні прикрашає великий мандал із зображенням сови

Нейтральний декор для маленької квартири

kvartira-v-polshe-20

Звичайно, не можна залишити без уваги постер, розташований на одній зі стін санвузла. По-перше, постери не часто зустрічаються в інтер’єрах таких кімнат, а по-друге, він виконаний таким чином, що прочитати фразу, зображену на ньому, можна тільки глянувши в дзеркало. До речі, дзеркальна поверхня тут займає значну частину стіни, що робить санвузол візуально більшим.

kvartira-v-polshe-23

Фразу з постера можна прочитати тільки глянувши в дзеркало

Маленький санвузол здається більше через дзеркала значних розмірів

kvartira-v-polshe-22

 

Декор санвузла

kvartira-v-polshe-24

На розширення простору працює і дзеркало, розташоване в передпокої. На контрасті з чорним кольором стін його декоративний ефект також посилюється.