9 КІМНАТНИХ РОСЛИН, КОТРІ ПІДІЙДУТЬ ДЛЯ ВАШОЇ СПАЛЬНІ!

Ці зелені друзі не тільки можуть перебувати в спальні, але і рекомендуються: вони виділяють, а не поглинають кисень, як безліч популярних кімнатних рослин.

Одне або дв повільно зростаючі рослини з округлим листям зовсім не завадять. Вони очищають повітря від хімічних виділень, що виступають на листі у вигляді шару пилу. Їх треба обов’язково протирати, інакше отруйні кристали повертаються назад у повітря, яким ми дихаємо. Рослини не повинні стояти занадто близько до ліжка – не ближче одного-двох метрів. Інакше активна енергія їхнього росту буде тривожити нас уві сні. Рослин в спальні не повинно бути багато, вночі вони поглинають потрібний нам кисень.

1. Хлорофітум. Нейтралізує отруйні речовини (особливо формальдегід), очищає повітря від мікроорганізмів. Зволожує повітря. Чотири дорослих рослини здатні за добу очистити повітря в кімнаті площею 10 кв.м. на 70-80%.chlorophitum

2.Спатіфіллуми. Ця квітка поглинає з повітря шкідливі речовини, які потрапляють в нашу квартиру через кватирки. Спатифіллум приводить в норму екстремальні коливання і підходить будь-якій людині, поставити його можна в будь-якій кімнаті, але ми радимо поставити його в спальню – для спокійного і здорового сну.

acb36e1e1dc5

3. Алоє. Знижує вміст отруйних речовин (поглинає до 90% формальдегіду, який виділяє меблі з ДСП), вночі виділяє кисень і поглинає вуглекислий газ.

aloevera1-e1413821101161

4. Каланхое. Виділяє вночі кисень. Знімає депресію.

kalanhoja

5. Бегонія . Нейтралізує шкідливі речовини і мікробів. Є символом матеріального благополуччя. Аромат знімає депресію. Особливо рекомендується в спальні літніх людей і при різних захворюваннях.

img_5

6. Герань. Вбиває мікробів. Озонує повітря, знімає внутрішню напругу, допомагає нормалізувати гормональний фон у жінок. Особливо корисна при безсонні. Але може викликати алергію.

geran_komnatnaya

7. Сансевиерія (також відома як тещин язик) – ідеальне рослина для спальні. Не дивлячись на те, що більшість рослин в нічний час поглинають кисень, сансевиерія навпаки в нічний час її виробляє. У закритому приміщенні для підтримки необхідного рівня кисню Вам потрібно 6-8 рослин висотою до пояса на одну людину.

teschin-jazik3

8. Кактус. Краще купувати кактус з довгими голками. Ця рослина вбиває мікроби і знижує шкідливу іонізацію повітря, захищаючи нас від електромагнітного випромінювання. Ось чому цю рослину рекомендують поміщати в кімнатах, де є комп’ютер і телевізор. Для нормального росту їм необхідно багато тепла і світла. 

Kakmyc

9. Лавр. Гілочка лавра в узголів’я дитячого ліжка свого часу вважалася кращим засобом від безсоння у дитини. Дорослі добре сплять у присутності лаванди і розмарину, які у вигляді рослин в горшках стали з’являтися на прилавках квіткових магазинів.

KEcK281bm24