ЯК ЗБЕРЕГТИ КРАСУ ЛІТНІХ КВІТІВ

Як зберегти квіти за допомогою гліцерину

ZZR5vg_ba50

Якщо ви хочете на довго зберегти подарований букет або ж зробити вічний букет в подарунок, то можна законсервувати квіти за допомогою гліцерину.
Гліцерин дозволяє зберегти квітку майже що, в первозданному вигляді, рослини навіть залишаються гнучкими і лише злегка змінюють колір. Єдине «але» – занадто молоде листя консервації за допомогою гліцерину не піддається.

Для консервування квітів знадобиться:
– Гліцерин,
– Вода,
– Ємності прозорі (пластикові або скляні з кришкою, краще невисовкі і широкі, так як дрібні квіточки будуть спливати)
– Квіти з товстими листям і стеблами, тому що квіти з тонким листям гірше зберігають початковий вигляд.

Mekaja1jZhs

1. У чисто вимиті ємності складіть квіти в довільному порядку, т.к після заливання рідини квіти все одно перемішаються. Легкі поодинокі квіти після заливання рідини як правило спливають. Квіти необхідно певним чином підготувати: зробити косий зріз стебла, видалити нижнє листя, зняти шкірку або кору і розщепити стебло приблизно на 6 см, щоб розчин краще проникав в квітку.

2. Готуємо розчин: окріп змішуємо з гліцерином у пропорції 3: 1 (одна частина гліцерину і три частини води). Отриманий розчин охолоджуємо до кімнатної температури.

3. Заливаємо розчин у підготовлені ємності з квітами.

4. Якщо після заливки не подобається розташування кольорів – виправляємо за допомогою палички або пінцета.

5. Щільно закриваємо кришкою. Кришку можна задекорувати стрічками, рафією, тканиною, сухоцвітом, загалом усім, що є під рукою.

P-XoG-Srhfo

6. Ставимо на полицю. Через 2 тижні, коли квіти просочилися гліцерином, розчин може помутніти – від пилку, квіткового соку і т.д. Можна злити расвор, промити квіти (запах може бути неприємним) і залити знову таким же розчином. Все. Далі квіти будуть залишатися незмінними, поки ви не захочете новий букет.

Рада.
Кришку можна прикрасити лляною тканиною і просочити її ефірними маслами.

bPPUeVaY1pM