Вівсяне мило-скраб з медом та молоком

Пропоную зробити домашнє мило зі звичайного дитячого, це досить просто, ви отримаєте масу задоволення як від процесу, так і від результату!

Дитяче мило, 100 грам
100 мл молока, вершків або води
1 столова ложка будь-якої базової олії(оливкова, соняшникова, або їх суміші). Найкраще підходить кокосова олія – вона практично не послабить піноутворення.
будь-які ефірні олії , 4 краплі. Наприклад: апельсин – проти целюліту, чайне дерево буде боротися з прищиками, лаванда допоможе усунути пігментні плями і поліпшити колір шкіри, іланг іланг– справжній афродизіак)

ложка меду, натуральні барвники (і заодно ароматизатори) на ваш смак .

a0f1b112a2b63c9cfa3d619115638d51

Брусочок дитячого мила мила натираємо на дрібній  тертці, заливаэмо його молоком  залишаэмо на 30 хв.

На водяній бані розтоплюємо наше натерте мильце, додаємо молоко. Кипіти мило не повинно, постійно помішуэмо! Молоко, звичайно, можна замінити водою, але з молоком вийде більш поживно. До речі, мило з молоком не псується і не закисає приблизно стільки ж, скільки і мило з водою.

Додаємо базові олії  (ефірні поки не додаємо – маса ще дуже гаряча, ефіри швидко випаруються). На 100 грам мила достатньо 1 столової ложки на приклад кокосової або оливкової олії . Якщо додати більше, мило швидше за все буде погано милитися. На цьому ж етапі можна додати мед.

Тепер знімаємо мило з вогню, трохи охолоджуємо і збиваємо отриману масу – можна вінчиком, можна міксером. Мило вийде легке, повітряне! Можна й не збивати мило – тоді воно вийде більш щільне і буде витрачатися трохи повільніше.

Тепер можна додавати в мило ефірніолії та пластівці.

Перемішуємо наше мильце, розливаємо по формах, попередньо змазаним олією. Я використовую звичайні дитячі формочки для піску, куплені в дитячому відділі найближчого супермаркету. Відмінно підійдуть силіконові формочки для кексів!

А якщо ви готуєте відразу багато мила, можна залити його в порожній пакет з-під соку або молока, а коли мило застигне, вийняти і розрізати ножем на рівні брусочки.

Щоб вийшов цікавий візерунок, можна окремо приготувати 2 мила різного кольору, а потім залити їх в коробочку, і злегка перемішати.

Застигати збите мило буде 1-2 дні, в залежності від розміру формочок. У будь-якому випадку, через 2 дні його точно можна виймати і з задоволенням ним користуватися!